Волинь Новини

Наймолодшому «спортсмену» – 11 місяців: на забіг у Луцьку зареєструвалося понад 750 волинян

У Луцьку відбувся сьомий Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Читайте також: Навіки в строю: війна обірвала життя вчителя з Волині

Цьогоріч до патріотичної акції, яка традиційно відбулося 31 серпня, долучилась рекордна кількість учасників. Зокрема, зареєструвалося понад 750 волинян різного віку. Наймолодшим спортсменом назвали одинадцятимісячне немовля, а найстаршою – 65-річну жінку. Про це написали на сторінці Волинської ОВА.

Захід приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Учасники марафону вшанували пам’ять загиблих загальнонаціональною хвилиною мовчання, склали спільну молитву та виконали Державний Гімн України.

Потому поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Сам забіг розпочався о 9:50. Його маршрут пролягав через Театральний майдан по проспекту Волі (від Паркової до Шопена) і назад до початкової точки. Загалом учасники подолали дистанцію у два кілометри.

Взявши участь у марафоні, волиняни вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. А також подякували та підтримали близьких захисників.

По завершенню забігу усіх учасників нагородили медалями та грамотами. Волиняни, які під час реєстрації детально розповіли про військового, за якого вони бігли, отримали також тематичні футболки.

Слід зазначити, що на Волині патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» проводять вже вп’яте.

Читайте також наші новини у Facebook