Новини

“Нам потрібні дозволи на далекобійність” — Зеленський звернувся до партнерів

У суботу, 31 серпня, президент України Володимир Зеленський звернувся до Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Франції та Німеччини, наголосивши, що Україні потрібен дозвіл на нанесення ударів далекобійною зброєю по цілях в Російській Фередації (РФ).

Читайте також: У Луцькій громаді почали встановлювати місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення

Про це президент заявив у вечірньому зверненні.

“Нам потрібні можливості реально і повністю захищати Україну та українців. Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети. Не можна відкладати життєво важливі рішення – саме те, що може найбільш правильно вплинути на події”, — сказав Зеленський.

За словами президента, російські обстріли можливо зупинити лише ударами по військових аеродромах РФ, по російських базах, логістиці.

Зеленський наголосив, що цими днями у Вашингтоні працює українська делегація, у складі якої: перша віцепремʼєр-міністерка, міністр оборони, представники Генштабу та керівник Офісу президента. Вони надали партнерам “усю необхідну інформацію”.

” Були зустрічі на різних рівнях, і серед перших для нас питань саме далекобійність для наших Сил оборони, можливість не допустити всього цього терору, через який змушений проходити наш Харків та інші наші міста, дуже багато громад України. Українські представники дали всю необхідну інформацію, всі необхідні деталі нашим партнерам”, — сказав Зеленський.

Крім цього президент України зазначив, ​що з партнерами обговорюють і надання додаткових систем Протиповітряної оборони (ППО).

“Системи, які так потрібні особливо зараз, перед навчальним роком, щоб дати більше безпеки нашим українським дітям у школах, нашим містам, нашій енергетиці. Ми ж маємо з вами домовленості щодо ППО і щодо ракет до систем ППО. Важливо якнайшвидше все реалізувати. Ми працюємо цими днями ще активніше заради саме таких новин – про додаткові системи ППО”, — наголосив Зеленський.

Читайте також наші новини у Facebook