Волинь Новини

Волинські сапери за місяць обстежили 32 гектари територій на Донеччині й Чернігівщині

Волинські сапери-рятувальники впродовж місяця, відколи вирушили на чергову ротацію, розвідували 32 гектари земель у Донецькій та Чернігівській областях.

Читайте також: Волинська громада попрощалась із загиблим Героєм Ігорем Белінським

Про це повідомили в пресцентрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

Два відділення піротехніків на чолі з Андрієм Романчуком та Віталієм Галашею працюють на Донеччині, ще одне під керівництвом Геннадія Молошика виконує завдання за призначенням на Чернігівщині.

“Гуманітарне розмінування триває в умовах загроз з землі та повітря, поблизу лінії зіткнення. Спекотна погода — додаткове навантаження для піротехніків, адже місцями температурні показники сягають 35-37 градусів за Цельсієм”, — зазначили в пресцентрі.

Волинські сапери за місяць обстежили 32 гектари територій на Донеччині й Чернігівщині
Волинські сапери на завданнях на Донеччині та Чернігівщині. Суспільне Луцьк

Чергова ротація волинських рятувальних триває понад місяць: вирушили на гуманітарне розмінування 24 липня. За цей час сапери вилучили понад 100 боєприпасів.

Як зазначили в ДСНС області, у пріоритеті — розмінування сільськогосподарських угідь та лісових насаджень, знешкодження боєприпасів або їх залишків після обстрілів, а також виявлення підозрілих предметів.

“На сільськогосподарських угіддях піротехніки створюють допоміжні проходи, якими опісля рухається механізована техніка для розмінування, а в лісових угіддях обстежують просіки, лісові квартали, мінералізовані смуги”, — зазначили в пресцентрі.

Що відомо про роботу волинських саперів на деокупованих територіях

Перша ротація волинських саперів на деокуповану Чернігівщину відбулася в квітні 2022 року. Волинські піротехніки, які у червні 2023 року працювали на сході України, за місяць вилучили 6 354 боєприпаси сучасної війни. Рятувальники працювали на сході впродовж трьох місяців.

Два відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення міста Луцька 14 листопада 2023 року виїхали на чергову ротацію з розмінування Донеччини. Вони повернулися у січні 2024 та розповіли, що знешкоджували боєприпаси, розкидані на 3,5 гектари.

Читайте також наші новини у Facebook