Волинь Новини

140 тисяч волинських школярів розпочнуть навчання 2 вересня

Про це 29 серпня розповіла начальниця обласного управління освіти та науки Наталія Матвіюк, повідомили в облдержадміністрації.

Чи проводитимуть урочисті заходи — лінійки, екскурсії, виховні години тощо — з нагоди початку нового навчального року, зазначила посадовиця, навчальні заклади вирішуватимуть самостійно.

Наталія Матвіюк зазначила: 92 % ліцеїв та гімназії у регіоні мають захисні споруди цивільного захисту, тож навчальний процес у них розпочнеться в очному або змішаному форматах.

“Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття не завершені, тому вони навчатимуться дистанційно. І це досить невелика частина. Заклади освіти, які дооблаштовують укриття, зможуть пізніше приступити до очного навчання”, — сказала посадовиця.

Початок та закінчення нового навчального року затвердив Кабінет міністрів України постановою № 841. Попри це на педагогічних радах школи самостійно затверджують графіки та плани роботи, сказала керівниця управління, а також корегують початок і завершення канікул, враховуючи безпекову ситуацію, наявність світла та опалення.

Читайте також наші новини у Facebook