Новини

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Прикордонники наразі не фіксують переміщення техніки чи особового складу білоруської армії поблизу кордону з Україною. Ситуація по всій його лінії — контрольована й ніяких провокацій зі сторони Білорусі не відбувається.

Читайте також: У воді з криниці волинянки вміст нітратів у п’ять разів перевищував норму

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

“Ми контролюємо всю протяжність нашого кордону, і на цей час по лінії кордону не фіксувалося якихось нестандартних чи провокативних дій з боку суміжної території”, — сказав Демченко.

Відповідаючи на уточнююче запитання, де Білорусь може концентрувати свої сили, Демченко відповів, що до кордону з Україною це “десятки кілометрів”.

“Ситуація там постійно відстежуються. Україна в стані війни, обороняється і тому посилює кордон, щоб не допустити повторне вторгнення”, — запевнив пресофіцер ДПСУ. Проте Демченко зауважив, що Білорусь постійно проводить навчання і перекидає свої сили. За його словами, це пов’язано з тим, що білоруська влада “підігрує” РФ і робить все можливе, щоб України тримала частину своєї армії на цьому напрямку. Водночас речник ДПСУ не виключає того, що Білорусь під виглядом навчання або під тиском РФ концентрує певну кількість своїх підрозділів углибині своєї території.

Читайте також наші новини у Facebook