Волинь Новини

Ухилення від призову і виїзд чоловіків за кордон: скільки в Луцькому районі зафіксовано правопорушень

Луцька окружна прокуратура покращила роботу з виявлення та скерування до суду кримінальних правопорушень щодо ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Передано до суду обвинувальних актів у 32 кримінальних провадженнях (проти 16 за аналогічний період минулого року), ще розслідується 96 таких проваджень.

Читайте також: 18-річний волинянин за кермом Nissan врізався у дерево. Він і пасажир загинули

Про це йшлося 28 серпня на сесії міськради.

Як інформував в. о. керівника Луцької окружної прокуратури Олександр Олішкевич, активізовано роботу і щодо виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із незаконним переправленням осіб через державний кордон. Окружна прокуратура постійно аналізує інформацію про чоловіків, які здійснюють виїзд за кордон в умовах режиму воєнного стану.

У І півріччі 2024 року окружна прокуратура скеровала до суду обвинувальні акти у трьох кримінальних провадженнях вказаної категорії. Наприкінці березня прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб, які у 2023 році сприяли незаконному переправленню громадян України через державний кордон шляхом надання транспортних засобів та включення їх як водіїв до інформаційної системи «Шлях».

Наприкінці квітня до суду було скеровано обвинувальний акт відносно двох осіб, які в період травня-липня 2023 року шляхом пособництва в підробленні документів організували незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян України через державний кордон.

Влітку направлено до суду обвинувальний акт відносно особи, яка сприяла наданням засобів та усуненням перешкод у незаконному переправленні 22 військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон шляхом включення їх до системи «Шлях» як водіїв.

Читайте також наші новини у Facebook