Волинь Новини

В ТЦК на Волині визначили місце для зустрічі адвокатів із військовозобов’язаними

У Волинському Терцентрі комплектування і соцпідтримки визначили спеціальне місце для зустрічей адвокатів із військовозобов’язаними.

Читайте також: Трагедія на Волині: командир застрелив поліцейського

Про це 26 серпня в обласному ТЦК повідомили за результатами зустрічі керівництва держустанови із Радою адвокатів Волині.

“З метою дотримання конституційного права військовозобовʼязаних на отримання правової допомоги, визначено спеціальне місце на території Волинського ОТЦК та СП, що не є режимним об’єктом, для забезпечення конфіденційного спілкування адвокатів з громадянами”, — йдеться в оприлюдненому повідомленні.

Що відомо про допуск адвокатів у ТЦК на Волині

15 серпня на офіційному Telegram-каналі Волинського обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) був опублікований допис про те, що адвокати не повинні втручатися у процес мобілізації. На нього зреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і заявив про порушення прав військовозобов’язаних на отримання правової допомоги

Представниця Лубінця на Волині Юлією Спас направила в обласне ТЦК офіційний лист із проханням роз’яснити, яким чином здійснюється допуск чи не допуск адвокатів і на яких підставах це відбувається. Коментувати ситуацію у Терцентрі комплектування і соцпідтримки тоді відмовилися.

Читайте також наші новини у Facebook