Волинь Новини

Через обстріл РФ у Луцьку СБУ розпочала кримінальні провадження

За фактами ранкового обстрілу 26 серпня об’єкта критичної інфраструктури та житлових будинків у місті Луцьку управління Служби безпеки України у Волинській області розпочало кримінальні провадження.

Читайте також: Вічна шана: у селах Ковельської громади відкрили стели пам’яті загиблим воїнам

Про це повідомили в пресцентрі управління СБУ області.

За даними слідства, 26 серпня 2024 року Росія обстріляла цивільний сектор і об’єкти критичної інфраструктури на території області. Наразі слідчі збирають та досліджують речові докази, опитують травмованих та свідків, а також з’ясовують усі обставини атаки.

Слідчі СБУ Волині здійснюють досудове розслідування за статтею 438 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення законів та звичаїв війни.

“Збирається відповідна доказова база, аби кожен винний за це звірство поніс заслужене покарання”, — додали в управління СБУ області.

У коментарі Суспільному головний спеціаліст сектору комунікації Нацполіції Волині Олег Плазовський, наразі на місцях, де зафіксували падіння уламків, працює слідчо-оперативна група: криміналісти оглядають пошкодження у помешканнях людей та документують наслідки атаки РФ у Луцьку.

Через обстріл РФ у Луцьку СБУ розпочала кримінальні провадження
Пошкоджений внаслідок удару російського дрона п’ятиповерховий будинок у Луцьку , 26 серпня 2024 року. Суспільне Луцьк

Також, з його слів, працювали вибухотехніки, котрі вибухонебезпечних предметів не виявили.

“Поліція опитує людей, проводить огляд місць події. Слідством буде займатися Служба безпеки України. Уже розгорнутий координаційний штаб для допомоги людям, куди можуть звернутися громадяни, які отримали тілесні ушкодження або люди, в котрих було пошкоджене майно”, — сказав Плазовський.

У пресслужбі прокуратури області зазначали, що через комбінований обстріл ракетами та БпЛА міста Луцька Волинської області прокуратури розпочала досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 КК України — порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Читайте також наші новини у Facebook