Волинь Новини

У години пікової активності сонячних станцій Україна експортуватиме електрику

В Україні почала спадати спека, і на ранок п’ятниці суттєво знизилось споживання електрики. Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі у денні години, коли активно працюють сонячні електростанції.
Про зниження споживання електроенергії інформує НЕК «Укренерго».
Задля уникнення аварій, енергосистема має працювати збалансовано – кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої. Способів подолання профіциту може бути два:
  • обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
  • відновлення експорту електроенергії в денні години.
Ураховуючи економічну недоцільність обмеження роботи сонячних електростанцій (СЕС), починаючи з 25 серпня, Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Уже 24 серпня проведуть аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках РумуніїУгорщини та Молдови. Це дасть змогу уникнути обмежень для українських виробників електроенергії.
Зауважимо, що експорт буде відбуватися виключно в період профіциту – під час активної роботи СЕС. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснювати не будуть.

Україна експортуватиме електроенергю у пікові години роботи СЕС

Україна експортуватиме електроенергю у пікові години роботи СЕС
Читайте також наші новини у Facebook