Новини

На Харківщині тривають «стабілізаційні дії» після контратаки, — Третя штурмова бригада

У Харківській області тривають стабілізаційні заходи на місці контратаки Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. Українські військові атакували позиції та логістику 20 гвардійської загальновійськової армії рф.

Читайте також:Споживання електрики в Україні знизилося, – «Укренерго»

Про це розповів пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Олександр Бородін у коментарі “Радіо Свобода”.

“В цілому вже закріплення проведені. Тобто досить стабільна ситуація. Один з успіхів — це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливості розвитку російську 20 армію. Наскільки ми можемо розуміти, вони хотіли вступати в бік Макіївки, з одного боку. З іншого боку, вони могли перекидати особовий склад, сили й засоби на інші напрямки фронту по всій країні”, — сказав він.

За словами Бородіна, наразі окупанти намагаються відновити якісь частини позицій та побудувати нову лінію оборони. Він додав: попри ураження, зокрема й по особовому складу, у російської армії на цьому напрямку залишаються великі резерви, однак вони можуть бути неефективними через ураження логістики.

“У них побудована така система, що в них майже не закінчуються, якщо ми говоримо про піхотні резерви. Велика кількість артилерії і FPV. Кількість і масштаб на їхньому боці. Але плани порушено, порушена логістика і кількість інколи не спрацьовує як перевага, якщо погано працює логістика чи збиваються плани”, — сказав пресофіцер 3 ОШБр.

На запитання про те, чи пов’язана операція Третьої штурмової з операцією ЗСУ в Курській області, Бородін відповів, що це “синхронний успіх”.

Що відомо про операцію на Харківщині?

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ офіційно підтвердила про успішні наступальні дії на Харківщині. 15 серпня бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 км².

Головною задачею операції було збити наступальний потенціал 20 армії рф. Як стверджують у 3 ОШБр, цю задачу виконали. Штурмові дії відвели удар рф із напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

За чотири дні війська рф у живій силі втратили 300 бійців, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено. У 3 ОШБр пояснювали, що наступали на ворога, що переважає. Інформацію про операцію не розголошували до цього часу з причин безпеки.

Читайте також наші новини у Facebook