Волинь Новини

Військова кухня: що кухарі готують на передовій для бійців протитанкової застави Волинського загону

Щодня двоє кухарів протитанкової застави комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону готують для пів сотні бійців, які нині виконують бойові завдання на Харківщині.

Читайте також: До реєстру “Оберіг” внесуть персональні дані чоловіків віком від 16 до 60 років

Військову кухню 20 серпня показали у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Зі слів кухаря із позивним Вацик, робочий день на кухні щодня починається о 5:30 ранку і триває до 21:00. Готувати доводиться у польових умовах, за будь-якої погоди.

“Ми намагаємося, щоб було смачно. На обід сьогодні рисовий суп з м’ясом, макарони з підливою та смаженою печінкою. На вечерю будемо готувати картоплю по-селянськи зі шкварками. Із сезонного — балуємо хлопців кукурудзою і кавунами”, — ділиться Вацик.

Кухня на передовій для бійців протитанкової застави Волинського загону
Кукурудза, яку готуватимуть для бійців. Волинський прикордонний загін

Продукти на позиції доставляють майже щодня, але кухарі завжди намагаються зробити запас. Зі слів Вацика, намагаються, щоб бійці щодня їли гаряче, особливо після виконання бойових завдань, на яких часто доводиться харчуватися виключно сухпайками.

Кухня на передовій для бійців протитанкової застави Волинського загону
Обід у бійців протитанкової застави на Харківщині. Волинський прикордонний загін

“Традиція така — ми, кухарі, завжди їмо останні, бо в першу чергу має бути ситим колектив, щоб хлопці всі були наїджені, — говорить кухар. — Бійці нам теж допомагають, кожен сам за собою посуд миє”.

Зі слів Вацика, нарікань на страви кухні протитанкової застави ніколи не чув. “Якщо вони скажуть, що не смачно — вечерю не отримають”, — жартує працівник кухні прикордонників.

Читайте також наші новини у Facebook