Волинь Новини

До місцевих бюджетів Волині сплатили майже 150 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

За сім місяців 2024 року власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, сплатили до місцевих бюджетів Волині 149,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Читайте також: На Волині авто влетіло в електроопору й перекинулось, є постраждалі

Про це 19 серпня повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби Волині.

У порівнянні з показниками минулого року, нині надходження від оподаткування нерухомості, якою володіють юридичні та фізичні особи, на 33,4% збільшились. Із загальної суми 67 мільйонів гривень – сплатили фізичні особи.

Хто повинен платити податок на нерухоме майно та як він розраховується?

За об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир – 60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів. Підставою для нарахування податку є дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Читайте також наші новини у Facebook