Волинь Новини

Громада церкви на Волині організувала дитячий табір

У селі Романів Луцького районного деканату парафія Благовірних князів страстотерпців Бориса і Гліба влаштували таборування для тридцяти дітей.

Читайте також: Кабмін дозволив бронювати 100% працівників інтернет-провадерів та мобільних операторів

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Насичену програму розваг і духовних бесід розпланували на чотири дні.

Перший день табору, розповідає один із його організаторів, настоятель храму священник Денис Клюковський, був ознайомчим. Провели екскурсію в місцевій церкві.

«Хлопчики заходили у вівтар, розпалювали кадило. Усі разом дзвонили у дзвони, молилися за Україну та за наших воїнів», – ділиться душпастир.

Для військових діти виготовили та передали сувеніри.

Наступний день вирішили зробити оздоровчим. На території храму юні віряни займалися улюбленими видами спорту – футболом, бадмінтоном, баскетболом. А ще протягом усього таборування було багато духовних розмов.

«Ми вчимо дітей не просто азів Православ’я, а об’єднуємо людей в єдину духовну родину. Нині це дуже важливо. Попри війну, в дітей має бути щасливе дитинство», – розповідає о. Денис.

За словами священника, за ці дні всі дуже здружилися, біля вогнища гуртом співали українських пісень.

Упродовж таборування діти побували і в Луцьку. Відвідали зоопарк, Волинську православну богословську академію, а ще для учасників табору митрополит Луцький та Волинський Михаїл провів екскурсію територією собору Святої Трійці.

За словами священника Дениса Ключковського, дітям усе дуже сподобалося. Дехто з них навіть плакав, коли довелося прощатися. В останній день табору всі його учасники долучилися до таїнств Сповіді та Причастя, отримали благословення перед початком навчання. Читайте також наші новини у Facebook

Читайте також наші новини у Facebook