Волинь Новини

На Волині скасували тендер на 238 тисяч гривень. Що кажуть у громаді

Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Любешівської селищної ради скасувало оголошений на 238 тисяч гривень тендер на закупівлю металевих каркасів, що підтверджується протокольним рішенням тендеру.

Читайте також: На Волині сталася ДТП: водійку госпіталізували

Моніторинг і зауваження до тендеру

Як повідомили в ОВА, члени робочої групи “Прозорість і підзвітність” при Волинській облдержадміністрації провели моніторинг закупівель, що були оголошені з 1 серпня по 12 серпня 2024 року за кошти місцевих бюджетів.

Зацікавив робочу групу тендер в Любешівській громаді на металеві каркаси в кількості 70 штук.

“Дослідивши ціни на труби профільні та виконання робіт, собівартість однієї конструкції може складати не більше 1 900 тис. грн при заявленій вартості 3 400 тис. грн за одиницю. Тож переплата в цілому по даній закупівлі може становити близько 100 000 тис. грн”, — повідомили в облдержадміністрації.

У зв’язку з цим управлінню капітального будівництва та житлово-комунального господарства Любешівської селищної ради рекомендували за можливості скасувати тендерну процедуру.

Що кажуть у селищній раді

Скасування відкритих торгів Суспільному 16 серпня підтвердив голова Любешівської громади Олег Кух, який прокоментував ситуацію.

Зі слів посадовця, у громаді займаються облаштуванням місць пам’яті полеглих військовослужбовців, і металеві каркаси передбачені для розміщення портретів полеглих та інформації про них. Цей тендер, з його слів, проаналізують.

“Замовник і організатор торгів — окрема юридична особа. Я не знаю, як вони організовували і проводили, тому що я на лікарняному перебуваю вже більше трьох місяців. Зараз також на лікарняному. Може там дійсно помилка, може є порушення чи ще щось не так… Переробимо і оголосимо повторно”, — сказав Олег Кух.

Читайте також наші новини у Facebook