Волинь Новини

Травмувався під час бійки за самку: на Волині виходжують самця козулі

На Волині єгері Ківерцівського лісництва виходжують самця козулі європейської, який перебуває на реабілітації в одному із вольєрів філії лісового господарства.

Читайте також: На Волині показали неймовірне озеро

Про це 16 серпня повідомили в Поліському лісовому офісі.

За інформацією єгерів, серпень є місяцем основного гону в козуль, і тварина травмувалася під час бійки з іншим самцем козулі за увагу козулі.

“З початку серпня самці перебувають у стані постійного збудження та втрачають обачність. Тварини майже перестають харчуватись, їхня вага стає критично малою. Багато сил витрачають, аби помітити територію. Між суперниками виникають справжні бійки, які нерідко закінчуються травмами”, — зазначили в пресцентрі.

У Поліському лісовому офісі розповіли, що декілька днів тому єгері Олександр Хитрик і Михайло Кадик помітили в лісі знесиленого самця козулі, який не мав сил підвестися. Тварині уже дали ім’я — назвали Ваською.

Травмувався під час бійки за самку: на Волині виходжують самця козулі
Самець козулі, якого відправили на реабілітацію на території Ківерцівського лісгоспу, серпень 2024 року. Поліський лісовий офіс

Самця козулі впродовж трьох днів лікували та поїли молоком, після чого помістили у відкритий природній вольєр. Після відновлення сил тварину випустять у ліс.

Довідково: Козуля європейська належить до роду оленевих, тварина має невеликий розмір та вагу до 32 кг. Ріжки починають рости з 4-х місяців лише у самців. Мають 2 періоди гону: основний — в серпні, додатковий — у грудні.

Читайте також наші новини у Facebook