Волинь Новини

На територіях природно-заповідного фонду Луцької міської громади встановили інформаційні таблички

У селах Луцької громади встановили інформаційні та охоронні знаки про об’єкти природно-заповідного фонду, а в місті оновили старі таблички.

Читайте також: Власники елітних авто на Волині сплатили до місцевих бюджетів понад 2 млн. грн

Про це 16 серпня повідомили у Луцькій міській раді.

Кошти на ці потреби з міського бюджету передбачили та виділили ще в грудні минулого року, роботи затягнулися у зв’язку з дією воєнного стану в країні, розповіла Суспільному начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

“На встановлення та відновлення табличок виділили 93 тисячі гривень. Встановлювали їх впродовж двох днів. Це законодавча вимога щодо охорони та збереження об’єктів природно-заповідного фонду України”, — каже чиновниця.

З її слів, на території Луцької міської громади розміщені 36 об’єктів природно-заповідного фонду України державного та місцевого значення різного підпорядкування.

На об’єктах природно-заповідного фонду Луцької міської громади встановили інформаційні та охоронні знаки
Природно-заповідна територія у селі Жидичин. Луцька міська рада

Найбільша частина заповідних територій в межах громади розміщені в Жидичинському та Прилуцькому старостинських округах. Це території що входять до складу Ківерцівського національного природного парку “Цуманська пуща”. Для мешканців громади вони відомі, як комунальний ліс біля с.Кульчин та “Панський ліс” біля с.Сапогів та с.Прилуцьке. Вісім об’єктів природно-заповідного фонду розміщені в обласному центрі.

На об’єктах природно-заповідного фонду Луцької міської громади встановили інформаційні та охоронні знаки
Інформаційна табличка про річку Чорногузку. Луцька міська рада

Державні знаки та аншлаги інформують населення про найменування, межі, правовий статус та основні вимоги щодо охорони територій природно-заповідного фонду.

На об’єктах природно-заповідного фонду Луцької міської громади встановили інформаційні та охоронні знаки
У новоприєднаних селах до Луцької громади інформаційних табличок раніше не було. Луцька міська рада

В підпорядкуванні Луцької міської ради є 13 територій, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську, а також історико-культурну цінність та підлягають охороні. Відповідальність за це несе комунальне підприємство “Парки та сквери міста Луцька”.

Читайте також наші новини у Facebook