Волинь Новини

Луцьких школярів вчитимуть запускати безпілотники

У Луцькому міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді діятиме гурток «Підготовка операторів БПЛА».

Читайте також: Замінили системи опалення, відреставрували вікна та придбали нові меблі: на Волині оновили відділення екстренки

Питання Про введення додаткових штатних одиниць у штатний розпис КЗЗСО «Луцький ліцей №28 з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради» та додаткових годин для гурткової роботи КЗ «Луцький міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді Луцької міської ради» розглянули 14 серпня на виконкомі Луцької міської ради.

Як вказано в пояснювальній записці до проєкту рішення, відповідно до плану роботи Українського державного центру позашкільної освіти за сприяння Міністерства освіти і науки України у програму Всеукраїнських відкритих змагань учнівської молоді внесено польоти БПЛА.

Для навчання здобувачів освіти працювати з безпілотниками і віддалено проводити керування його переміщенням проведено відповідну роботу для відкриття гуртка «Підготовка операторів БПЛА» у Луцькому міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді. Буде додатково введено 18 годин на тиждень для роботи цього гуртка.

Окрім того, було вирішено ввести у штатний розпис Луцького ліцею №28 з посиленою фізичною підготовкою по одній штатній одиниці посад: заступника директора з навчально-виховної роботи, сестри медичної, вихователя (на пансіон), помічника вихователя (на пансіон). Це рішення пов’язано зі збільшенням кількості ліцейних класів та цілодобовим перебуванням дітей у пансіоні.

Читайте також наші новини у Facebook