Волинь Новини

Білорусь передає росії свою військову техніку: у чому причина

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів країни збройним силам Російської Федерації.

Читайте також: ВМС Румунії знешкодили дрейфуючу міну на узбережжі Чорного моря

Про це повідомляє “БелНовости” з посиланням на джерело в Міністерстві оборони республіки, пише УНІАН.

За його даними, це пов’язано з терміновим проханням російської сторони у зв’язку з втратами та нестачею техніки – як у Курській області РФ, так і на інших напрямках.

Видання нагадує, що це не перший випадок, коли Лукашенко передає російській стороні техніку та боєприпаси. Так, 2022-го року, коли російське СВО зіткнулося в Україні із серйозними проблемами, особливо у питанні високих втрат, Росія звернулася до Білорусі з проханням про використання її арсеналів.

Протягом 2022 року, за розпорядженням Олександра Лукашенка, російській армії було надано, зокрема, танки Т-72А, боєприпаси, артилерійська зброя, автомобільна та вантажна техніка.

“Але, важливо наголосити на тому, що якщо в 2022-му Білорусь передавала боєприпаси і техніку зі складів, то зараз йдеться про передачу зі складу бойових підрозділів. Це може говорити про те, що склади та арсенали Білорусі були спустошені 2022-го і зараз Олександр Лукашенко може відповісти на запит Москви лише технікою зі складу діючих підрозділів”, – пише видання.

Читайте також наші новини у Facebook