Волинь Новини

У Луцьку відкрили перший на Волині офіс “Зроблено в Україні”

13 серпня у Луцьку відкрили перший, із чотирьох запланованих в області, офіс “Зроблено в Україні”. Він запрацював на базі Луцького міського центру зайнятості.

Читайте також: Чи зможуть студенти і багатодітні батьки отримати відстрочку в Резерв+

В офісі надаватимуть консультації підприємцям щодо започаткування або розширення бізнесу, повідомили в обласній військовій адміністрації.

Ще три таких офіси планують відкрити у Ковелі, Камінь-Каширському та Володимирі. Всі охочі зможуть отримати в них інформацію з написання бізнес-планів, оформлення документів для участі в грантових програмах, а також дізнатися про можливості отримання ваучерів на навчання та компенсацій за працевлаштування.

В офісі працюватимуть два фахівці, ще одне робоче місце облаштоване для самостійної роботи, розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

З її слів, за два роки роботи програми з підтримки бізнесу, до обласного центру зайнятості надійшли 2 174 заявок від волинян на мікрогрант для створення власної справи. Позитивну відповідь отримали 617 проєктів на загальну суму 154,5 мільйона гривень.

Окремим напрямком проєкту “єРобота” стала програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей. Вона почала діяти з травня 2023 року. Так, упродовж 2023-2024 років до Волинського обласного центру зайнятості надійшло 86 заявок від учасників бойових дій та дружин ветеранів. Скористались грантовою програмою наразі 29 людей, з яких 16 учасники бойових дій та 12 дружини ветеранів. Загалом вони отримали понад 12 мільйони гривень, сказала Алла Куцин.

Читайте також наші новини у Facebook