Волинь Новини

Історія “Відьмака” з волинської бригади, командира самохідної артилерійської установки

28-річний Микола служить в артилерійській батареї 100 окремої механізованої бригади.Боєць керує самохідною артилерійською установкою “Богдана” та має позивний “Відьмак”.

Читайте також: На Волині повістки вже розсилають поштою

Про бойовий шлях військовослужбовця з луганської Кадіївки, яка з 2014 року перебуває в окупації, 13 серпня розповіли на сторінці волинської бригади.

Микола захищає Україну з 2022 року. Спочатку чоловік служив навідником, проте невдовзі став командиром гармати. Керує самохідною артилерійською установкою “Богдана”.

САУ “Богдана” є легкою у використанні. Водночас ця установка має чимало нюансів, які потрібно враховувати під час експлуатації. Ми з побратимами чимало часу приділяємо вивченню її тактико-технічних характеристик”, – розповідає військовослужбовець.

Свій позивний “Відьмак” Микола отримав через те, що дуже любить читати. Серед улюблених книг — фантастика авторства польського письменника Анджея Сапковського, який написав роман про “Відьмака”, який вбиває монстрів.

Микола дуже любить футбол та є палким вболівальником донецького “Шахтаря”.

“Хочу побачити гру улюбленої команди в українському Донецьку, але спершу треба здобути перемогу над загарбниками і вийти на кордони України 1991 року”, — каже боєць.

Читайте також наші новини у Facebook