Волинь Новини

В Мельниках Шацької громади відзначили День села: як це було

Для жителів села Мельники 7 серпня завжди був і є особливим днем. Храмовий день святої Анни й одночасно день села.

Читайте також:У громаді на Волині через 50 років зустрілися випускники

Про це розповіла староста Руслана Сидорук, передає Район. Шацьк.

Раніше цей день відзначали з розмахом: з музикою та гучним гулянням. Але реалії сьогодення роблять свої корективи.

Всі заходи цього дня були спрямовані на підтримку наших односельців-прикордонників, які тепер захищають нас на Харківському напрямку.

«А ми тут на місці стараємося тримати й розвивати культурний фронт. Тому у місцевій мистецькій галереї організували перша персональна виставка майстрині Валентини Денисюк», – розповідає посадовиця.

На представленні виставки були присутні запрошені гості. Також особливими відвідувачами виставки були випускники 1974 року Мельниківської школи, які зустрілися 50 років після школи.

Також цього дня провели футбольні змагання за кубок села Мельники. Місця розділили так:

  • 1 місце зайняли запрошені гості з села Згорани.
  • 2 місце – Мельники (Замостя).
  • 3 місце – Мельники (Центр).
  • 4 місце – Піща.

Зарядитися позитивними емоціями можна було на благодійній лотереї, де кожен лот був наданий жителями нашого села, та місцевими підприємцями.

Головними призами були причеп дров, який виграла жителька села Світязь Вікторія Мокренко та живий гусак, який виграв Андрій Мохнюк .

За благодійну лотерею вторгували 53 тисячі гривень.

36 тисяч гривень готівкою розділили між військовими Романом Борсуком Романом та Олександром Постернаком. Ці кошти частково закрили збір на тепловізори. 17 тисяч гривень ще скинули на картки при покупці лотереї онлайн.

Завершенням насиченого дня став перегляд фільму просто неба.

«Щиро дякую за спільну працю і допомогу в проведенні цього заходу завідувачу будинку культури Федору Гіричу, Сергію Цюрицю, підприємцям і всім жителям, хто долучився. Тільки об’єднавши зусилля ми зможемо долати вершини. Дякую нашим Збройним силам України за можливість організовувати такі заходи», – каже Руслана Сидорук.

Читайте також наші новини у Facebook