Новини

У Держприкордонслужбі розповіли, що відбувається на кордоні з Білоруссю

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко поінформував, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається стабільною. За його словами, наразі прикордонники не фіксують перекидання білоруських сил, в тому числі техніки.

Читайте також: Семеро волинян, які виступали на Олімпіаді-2024, отримають по 50 тис грн винагороди

Про це він розповів в ефірі Суспільного.

“Ці підрозділи, які зараз, в тому числі публічно, намагаються демонструвати приміщення знаходиться далеко від нашого кордону. Станом на зараз ми не фіксуємо поряд кордону з Україною, щоб проглядалися якісь додаткові сили Білорусі, в тому числі техніки, і особового складу, які б там здійснювали переміщення”, — сказав речник ДПСУ.

Він наголосив, що заяви білоруського президента Олександра Лукашенка щодо посилення угруповання військ на кордоні з Україною — це “нагнітання ситуації” й він буде робити це постійно.

“Наша задача – бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій, бо для нас цей напрямок, як і раніше, залишається загрозливим. І ми маємо продовжувати укріплюватися по всій лінії кордону з Білоруссю в інженерно-фортифікаційному плані, і ці дії відбуваються. Нагадаю, що це понад 1000 км. І роботи (з укріплення — ред.) ведуться від Волині до Чернігівщини. І не тільки по лінії кордону, а й в прикордонні”, — розповів Демченко.

Водночас речник ДПСУ висловив сподівання, що у білоруської влади “вистачить здорового глузду” не йти на поводу у Росії й не “нагнітати” й далі цю ситуацію щодо України.

Читайте також наші новини у Facebook