Волинь Новини

Повідомлення про «списки мобілізації для Волинської області» – фейк, – обласний ТЦК та СП

Останнім часом в Інтернеті почастішали випадки розповсюдження неправдивої інформації про мобілізацію, зокрема фейкових повідомлень про нібито існуючі «списки мобілізації для Волинської області». Як розповіли у Волинському ТЦК та СП, ці повідомлення, які активно поширюються в соцмережах та телеграм-каналах, є типовими прикладами клікбейту, що використовують чутливі теми для привертання уваги та отримання нових підписників.

Читайте також: Небесне військо поповнив ще один мужній захисник з Волині

Про це повідомили на фейсбук-сторінці обласного ТЦК.

«Базу даних «Оберіг» ніхто не зламував і доступ до неї мають лише певні особи. Кожен крок щодо зміни даних у Реєстрі відслідковується та підтверджується електронним підписом. Система «Оберіг» побудована так, щоб мінімізувати ризики витоку інформації. Даний реєстр державного рівня достатньо захищений від кібератак та зломів.

 

 

Усі подібні заяви є безпідставними. Емоційні вислови на кшталт «термінова інформація» та «списки можуть знести в будь-яку секунду» створені лише для підвищення ажіотажу і не мають нічого спільного з реальністю. Ті компрометації, що вже гуляють в мережі, – фейк та намагання зірвати мобілізаційні процеси і підірвати довіру до державних реєстрів», – йдеться у дописі.

Читайте також наші новини у Facebook