Волинь Новини

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зустрілася з делегацією громади Вінцер з Німеччини

До Луцька з дружнім візитом завітали представники німецької громади Вінцер. Від початку повномасштабного вторгнення ця громада понад сто разів допомагала Україні гуманітарними вантажами.

Читайте також: Чотири роки провели в луцькому СІЗО: підозрювані в крадіжці на $60 тисяч відправилися на передову

 
 

З делегацією зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона розповіла про наше місто: зупинилася на його історії, економічному та соціальному розвитку. Подякувала гостям за стабільну моральну й матеріальну підтримку України.

 
 

Зокрема, обговорили зусилля очільника вищезгаданої громади Юргена Ройта та місцевого священника Річарда Саймона. Вони не лише сприяли воюючій країні передачею ліків, одягу, харчових наборів, військового спорядження, а й оздоровленням українських дітей. Станом на сьогоднішній день, за їх клопотанням у Німеччині вже відпочили 43 дитини.

 

Гості запевнили: допомагатимуть Україні і надалі. Німецька громада вже має підписану угоду про партнерство з одним із міст Львівської області. Надію на співпрацю висловила і заступник Луцького міського голови.

 

Насамкінець зустрічі, Ірина Чебелюк запросила гостей завітати до Луцька на святкування 600-річчя з’їзду європейських монархів, яке наше місто відзначатиме у 2029-му році.

Читайте також наші новини у Facebook