Волинь Новини

Без поруки та під 0%: як лучани можуть отримати кредит на сонячну станцію для власної оселі

Лучани можуть отримати безвідсотковий кредит для покупки сонячних або вітрових станцій для власного користування. Відповідну програму для підвищення енергонезалежності споживачів затвердили у наприкінці липня. Пільговий кредит на суму до 480 тисяч гривень, який надають на 10 років, можуть отримати громадяни, які не мають заборгованості перед енергетичною компанією та визначилися з обладнанням, яке хочуть придбати.

Читайте також: На Волині в озері втопився чоловік

Про те, які документи необхідно надати, щоб погодили кредит, хто і на яких умовах можна його отримати, Район.Луцьк розповіла менеджерка по роботі з vip-клієнтами відділення «Укргазбанк» у Луцьку Ольга Панасюк.

За її словами, отримати кредит на придбання сонячних станцій можуть лучани, у власності яких є домоволодіння площею не більше 250 квадратних метрів, мають угоду з енергетичною компанією та особовий рахунок на своє ім’я. Крім того, вони повинні бути громадянами України та  їх власний внесок має складати 10% вартості обладнання та монтажних робіт. При цьому держава повністю компенсує відсоткову ставку по кредиту.

«Кошти в кредит можуть отримати наймані працівники, пенсіонери та підприємці, але їх кредитуватимуть, як фізичних осіб. Тобто гроші вони отримають на власні, а не підприємницькі потреби. Мінімальний дохід позичальника має бути не менше восьми  тисяч гривень на місяць», – розповіла вона.

Крім того, у банку звертають увагу на те, скільки часу людина працює на останньому місці роботи. Так, для найманих працівників стаж має бути не менше трьох місяців, для підприємців, крім тих, які працюють в ІТ сфері, – не менше 12 років,  для ФОПу в сфері IT – від шести місяців.

Для оформлення кредиту лучани у відділення банку мають надати копії не тільки свого паспорту, а й дружини чи чоловіка, свідоцтво про одруження, довідки про доходи та відсутність судимості, останню квитанцію про сплату за електроенергію, договір з енергетичною компанію  та рахунок від продавця, у якого планують придбати обладнання для сонячної електростанції.

Кредит оформлюють без поруки та застави, разова комісія становить 1, 5% від суми кредиту. Заявки на отримання кредиту розглядають протягом тижня. Після позитивної відповіді людина відразу може оформити  кредитну угоду.

За словами Ольги Панасюк, у цьому відділенні банку лучани подали три заяви на оформлення подібного кредиту.

«Серед наших клієнтів є і ті, хто отримав консультацію з приводу кредитування, підшукує продавців та визначається з обладнанням, яке хочуть встановити», – додала вона.

Пільгові кредити на придбання устаткування, яке виробляє електроенергію з альтернативних джерел, для власної оселі лучани можуть також оформити в «Ощадбанку», «Сенс Банку», банку «Глобус». Кількість банків-партнерів програми для підвищення енергонезалежності споживачів збільшуватиметься.

Нагадаємо, за детальними роз’ясненнями з приводу встановлення альтернативних джерел енергії, можна звернутися на  урядову «гаряча лінія» «СТРУМ» – 15-49.

Читайте також наші новини у Facebook