Волинь Новини

На Волині доброволець тримає ферму зі страусами, павичами та екзотичними курми

Посеред дачного масиву села Литовеж розгорнулася незвична пташина ферма. Тут є декоративні кури, павичі, індички й цесарки. Але головні мешканці – страуси. Власник ферми Ігор Мусій раніше ніколи не мав справи з господарством – працював зварювальником у Нововолинську, займався будівництвом.

Читайте також: Бійці волинської бригади знищили на Куп’янському напрямку російський танк, замаскований серед дерев

Ідея завести екзотику виникла спонтанно, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ще перед війною, у 2020 році, дружина захотіла. Каже: «Давай щось зробимо своє». Страус – це дуже позитивна птаха. Змалечку дивилися на мене знизу, а тепер я на них так», – ділиться господар ферми.

Страуси – найбільші птахи на землі. Вони єдині серед птахів, які мають сечовий міхур. Також мають вушка. Зиму птиці переносять краще, ніж літо.

Фермер привіз страусів із містечка Хуст, що на Закарпатті. Маленькими вони вміщалися в невелику коробочку. Зараз їм вже по три роки, а вага і зріст ще можуть збільшуватися. Кожен птах має своє ім’я і відгукується на нього. Головний тут – Бодя.

«До війни планувався дитячий контактний зоопарк зі страусами, павичами. У планах було завести поні. А як почалася війна, то я пішов добровольцем. Рік за фермою не надто доглядали. Військовим, які до мене приїздять, підходить спілкування з птахами. Хочу зробити для них реабілітаційний центр», – розповів Ігор Мусій.

Чоловік почав перейматися душевним спокоєм військових, бо сам відчув потребу в реабілітації. Пан Ігор має другу групу інвалідності, переніс безліч операцій.

Стверджує: після спілкування з велетнями сили відновлюються. Коли дивишся на страусів, то здається, що їм також потрібні любов та обійми.

Ферму відвідують і дорослі, і діти зі всієї Волині. У Нововолинській громаді – це популярне місце. Дітлахи навіть можуть їздити верхи на страусі.

На виручені кошти власник купує зерно. Проте поки господарство є збитковим, а з харчуванням птахів допомагають сусіди.

Читайте також наші новини у Facebook