Новини

Скільки вступників потрапили на бюджет — розповіли в МОН

Під час вступної кампанії-2024 у заклади вищої освіти за підсумками автоматичного розподілу місць 69 603 вступники на бакалаврат (медичну магістратуру) пройшли на бюджет.

Читайте також: Волинські виші – у топ-15 за популярністю серед абітурієнтів

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

У кабінеті ЄДЕБО в абітурієнта, якщо він потрапив на бюджет, навпроти однієї з поданих заяв статус зміниться на “Рекомендовано (бюджет)”.

В Міносвіти підкреслюють, що така рекомендація надається лише на одне бюджетне місце й лише за однією заявою. Щоб успішно зарахуватися на бюджет, потрібно до 18:00 8 серпня:

  • підтвердити вибір місця навчання онлайн в електронному кабінеті або ж особисто — в самому ЗВО;
  • виконати вимоги до зарахування (онлайн чи офлайн надати копії потрібних документів);
  • укласти договір про навчання між закладом освіти і вступником (для неповнолітніх — за участі батьків чи законних представників).

Якщо ж вступник не пройшов на бюджет, то автоматично бере участь у конкурсі на контракт — і заяви матимуть статус “Допущено до конкурсу”. Рекомендації до зарахування на контракт будуть у кабінеті ЄДЕБО з 9 серпня.

Також цьогоріч вступники на контракт мають можливість отримати фінансову допомогу від держави — грант на навчання. Він щороку частково покриватиме вартість навчання студента. Щоби податися на грант, у період із 5 вересня до 31 жовтня потрібно написати заяву в кабінеті вступника, нагадують в МОН.

Читайте також наші новини у Facebook