Волинь Новини

Сирський вручив комбригу волинської бригади державну нагороду

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відзначив державною нагородою командира 100 окремої механізованої бригади Руслана Ткачука на Донецькому напрямку.

Читайте також: У бою з ворожими окупантами поліг Герой з Волині

Про це повідомили в пресцентрі Генерального штабу ЗСУ.

На східній ділянці фронту генерал-полковник вручив полковнику волинської ОМБр орден Богдана Хмельницького II ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Указ про присвоєння цієї нагороди для комбрига Руслана Ткачука президент Володимир Зеленський підписав ще 23 квітня 2024 року.

Бойовий шлях 100 окремої механізованої бригади

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку “За мужність та відвагу”.

Восени 2023 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

Читайте також наші новини у Facebook