Волинь Новини

ТЦК штрафують навіть тих, хто оновив дані через Резерв+, – нардеп

Народний депутат Олександр Федієнко розповів про три випадки, коли вчасно уточнені дані у «Резерв+» не допомогли чоловікам уникнути штрафу.

Читайте також:  На Волині можна безплатно пройти тестування на вірусні гепатити. Де і коли

Першу статистика по штрафах від різних ТЦК Олександр Федієнко написав у своєму телеграм-каналі.

Після того, як чоловіки зареєструвались вчасно в додатку «Резерв+», вони отримали там повідомлення, що треба звернутись до ТЦК, для уточнення даних.

Перший військовозобовʼязаний не був на обліку у ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення даних, маючи актуалізацію через «Резерв+», отримав штраф 17 тисяч грн.

Другий, десь втратив військовий квиток, і коли прийшов оновити дані, після того, як вже це зробив через «Резерв+», отримав теж штраф 17 тисяч грн, через втрату військового квитка.

Третій випадок схожий з другим, але військовозобовʼязаний мав довідку від поліції щодо викрадення у нього документів разом з військовим квитком.

На цього громадянина, також наклали штраф, що правда не 17 тисяч грн.

Пряма мова: «я ходив з юристом, він допоміг оформити правильно документи. Штраф був не 17 тисяч, а 5100».

«Можливо керівник цього ТЦК, має якусь іншу інструкцію розʼяснення. Всі штрафи ТЦК накладені згідно чинного законодавства, тут питань до керівників цих ТЦК, не має. Хоча мені чесно кажучи незрозуміло, у першому випадку, впевнений, що можна було обійтись і попередженням», – пише Олександр Федієнко.

Читайте також наші новини у Facebook