Волинь Новини

У Луцьку створять Інститут міста

Депутати міської ради підтримали пропозицію створити у нашій громаді Інститут міста.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку прощатимуться з молодим Героєм Олексієм Цехошем

Відповідно до завдань Інститутом міста буде проводитись обстеження та дослідження потенційних об’єктів інвестиційної привабливості, забезпечення інформаційного обслуговування учасників інвестиційних проєктів і програм на договірній основі. Підготовка проєктів законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань, віднесених до його діяльності, висновків та пропозицій щодо доцільності залучення кредитів та інвестицій, у тому числі іноземних. Здійснюватиметься пошук потенційних грантодавців, інвесторів та кредиторів для часткового або повного фінансування проєктів Інституту міста та Луцької міської територіальної громади.

 

Депутат міської ради Роман Бондарук зазначив, що подібні інституції працюють у багатьох містах не лише України, але й Європи. Він переконаний, що така установа зможе допомогти розвитку нашої громади, залучення інвестицій тощо.

 

Свої думки щодо створення такої інституції висловили депутати Валентин Хаймик, Роман Кравчук, Андрій Білан, Алла Доманська, Микола Федік, Михайло Щур, Михайло Наход.

 

Читайте також наші новини у Facebook