Волинь Новини

“Не уся техніка витримує навантаження”: як працює ремонтний батальйон волинської бригади

Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого щодня працює з важкою технікою вітчизняного та іноземного виробництва, яку потрібно швидко привести до ладу і повернути у підрозділ.

Читайте також: У бою з ворогом загинув мужній волинянин

Як працює батальйон і з якими поломками на передовій стикаються найчастіше —розповіли на сторінці бригади.

Як розповів військовий Сергій, роботи в батальйоні багато, іноді доводиться ставити “на колеса” і волонтерську чи іноземну техніку.

Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 ОМБр
Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 ОМБр. 14 Окрема механізована бригада

“За час експлуатації техніки в особливих умовах, як показує практика — не уся техніка витримує граничні навантаження. Техніка зношується швидче, ніж ми собі планували”. — говорить військовий.

Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 ОМБр
Військовий Сергій служить у ремонтно-відновлювальному батальйоні 14 бригади. 14 Окрема механізована бригада

Основні проблеми техніки на передовій — це поломка ходової частини, двигунів і зношення озброєння. Підрозділ, у якому працює Віталій, займається відновленням стволової техніки.

“Найчастіше замінюємо стволи в танках. Зараз СПГ відновлювали. Там не було заднього крила затвора і ще деяких деталей. Ну от ми своїми силами з хлопцями це усе зробили”, — каже військовий.

Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 ОМБр
Ремонтно-відновлювальний батальйон 14 ОМБр. 14 Окрема механізована бригада

Незалежно від складності поломки, головне завдання ремонтно-відновлювального батальйону — якнайшвидше повернути техніку на поле бою.

“Нашу результативність забезпечують люди, професіонали своєї справи, — додав Сергій. Ми змушені і зобов’язані в максимально короткі терміни проводити ремонт і віддавати техніку в той чи інший підрозділ”.

Читайте також наші новини у Facebook