Волинь Новини

Пішла з життя найстарша жителька села на Волині

На 98 році життя померла найстарша жителька села Топільне Рожищенської громади Степанида Кузьмівна Солодько.

Читайте також: «У селі»: луцька блогерка випустила новий трек. (Відео)

Жінка померла у віці 97 з половиною років. Про це у місцевій спільноті повідомила односелиця старожилки Зоя Франчук, – пише Район.Рожище.

«Це була хороша, спокійна, добра людина. Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу тяжкої втрати рідним, знайомим. Царство Небесне та земля Їй пухом. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи. Вічна пам’ять спочилій», – пише пані Зоя.

Раніше жінка розповідала історію життя Степаниди Солодько.

«Ще з дитинства бачу Її – висока, струнка, завжди з привітним обличчям, в голубій сукенці в квіточку, з білою хустиною пов’язаною назад. Завжди в клопотах, господиня з бездоганним порядком. Вона з 1926 року, ровесниця моєї покійної баби, з розмови дізнаюсь, що вони були товаришками в часи далекого дитинства і юності», – розповідає пані Зоя.

Степанида Солодько народилась в родині Поліщука Кузьми Даниловича і Єфросинії Гнатівни, де крім неї були ще брати – Ваня, Сяньо, Федір, Павло і сестра Віра. Родина була велика і дружна, проживала на селі, під Стиром.

«Все життя баба Спепася проробила біля землі, в ланці. І льон рвали руками, і городину вирощували, і буряки. Вдома теж було господарство, корова і всюди – порядок. Так життя і промайнуло. Чоловік відійшов у вічність, дітей Бог парі не дав, та бабуся не сиділа самотиною. Племінники дуже турботливо піклувалися про стареньку, не залишали її саму», – пише авторка.

Односельці висловлюють співчуття родині Степаниди Кузьмівни.

Читайте також наші новини у Facebook