Новини

Росія вночі атакувала два енергооб’єкти в Україні: що буде з графіками відключень

Російські БПЛА в ніч проти 26 липня атакували енергооб’єкти “Укренерго” в Житомирській та Чернігівській областях. Внаслідок пошкодження обладнання було знеструмлено понад 68 тисяч споживачів у окремих районах Житомирської та Київської областей. Станом на ранок без електроенергії залишалися близько 30 тисяч споживачів у цих регіонах. Наразі тривають відновлювальні роботи.

Читайте також:Підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон оголосили про підозру, йому загрожує 15 років ув’язнення

Про це повідомляє “Укренерго”.

Додатково до проблем, спричинених атакою, через грозу було знеструмлено три населені пункти в Одеській області.

“Укренерго” повідомляє, що 26 липня в Україні діють заходи обмеження споживання електроенергії з 7:00 до кінця доби. Графік обмежень передбачає одну чергу відключень з 7:00 до 13:00, з 18:00 до 20:00 і з 23:00 до 24:00, та дві черги з 13:00 до 18:00 і з 20:00 до 23:00.

Компанія пояснює, що причиною обмежень є дефіцит енергії в енергосистемі України внаслідок восьми російських масованих атак на об’єкти енергетики з початку року. Через ці атаки Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій, що дорівнює літньому піковому споживанню таких країн як Нідерланди чи Фінляндія.

“Укренерго” також повідомляє, що через бойові дії та інші причини повністю або частково знеструмлений 571 населений пункт у різних областях України.

Експорт електроенергії з України наразі не здійснюється і не планується найближчим часом.

Читайте також наші новини у Facebook