Новини

Підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон оголосили про підозру, йому загрожує 15 років ув’язнення

Підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон, якого затримали 25 липня у Дніпрі, оголосили про підозру, повідомив заступник генерального прокурора України Антон Войтенко на брифінгу МВС у Львові у п’ятницю, 26 липня.

Читайте також:У мережі з’явилося відео нібито вбивства Фаріон, відповідальність взяло на себе угруповання NS/WP

Йому повідомили про підозру за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України, чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прокурори подали клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко додав, що злочин було розслідувати нелегко, тому що він був ретельно спланований.

“139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників СБУ. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу”, — розповів він у Telegram деталі пошуків.

Врешті підозрюваного хлопця вистежили й встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарткамери відеоспостереження зафільмували його всюди.

“Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо”, — сказав Клименко.

Він додав, що 18-річний хлопець — мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Читайте також наші новини у Facebook