Волинь Новини

Двом службовцям Волинської митниці оголосили підозри через зловживання і службове підроблення

Двом службовцям Волинської митниці повідомили про підозру у зловживаннях і службовому підробленні. Йдеться про збитки на суму понад 53 мільйони гривень.

Читайте також: У Ратному жінка сплатить 17 тисяч штрафу за водіння напідпитку

Про це 25 липня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними слідства, впродовж жовтня — грудня 2020 року підозрювані сприяли незаконному переміщенню через міжнародний пункт пропуску “Ягодин” комп’ютерної техніки Apple без належної сплати митних платежів.

Наразі слідчі задокументували 8 епізодів коли службовці митниці умисно не помічали незаконне переміщення товарів, складали підроблені документи і вносили до автоматизованої системи митного оформлення “Інспектор” неправдиву інформацію.

За коментарем Суспільне звернулося до речниці Волинської митниці Валентини Черниш. Телефоном вона розповіла, що станом на 25 липня службові особи, яким було оголошено підозру, продовжують працювати. “Попереду тривалий процес слідства. Лише після цього ми можемо говорити про наявність чи відсутність підстав для звільнення”, — додала речниця.

Довідково: зловживання владою або службовим становищем карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Службове підроблення передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також наші новини у Facebook