Волинь Новини

Директор ДТЕК закликав українців самотужки готуватися до зими

Українці повинні думати, що вони можуть зробити для себе, щоб наступну зиму пройти якомога легше.

Читайте також: У Луцьку знову не погодили графік роботи магазинам «Сімі»

Громадяни повинні розраховувати винятково на себе. На цьому під час форуму «Майбутнє української енергетики. Діалоги з NV» наголосив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Gazeta.ua.

«Розраховуйте на себе. Я не жартую. Все в наших руках і залежить від кожного з нас», – наголосив він.

Якщо кожен українець подумає, що він зможе зробити, щоб пройти наступну зиму, і зробить щось для цього, то для такої людини холодна пора року точно пройде легше.

Він додав, що очікує від уряду та усіх учасників процесу кратне збільшення швидкості у підготовки енергетики країни до зими. «Її потрібно помножити на 100», – вважає Сахарук.

Як заявив своєю чергою член Наглядової ради енергетичної компанії Юрій Бойко, відновити енергосистему до зими не вдасться. Руйнування української енергетики, які завдала Росія, є колосальними.

З його слів, стало очевидним, що повне відновлення або реконструкція постраждалих об’єктів буде тривалим і складним процесом.

Тому і набір інструментів до підготовки відрізняється від того, що було два роки або рік тому. Відповідно й очікування також відрізняються.

Також він додав, що енергетики нині роблять усе можливе, аби повернути енергетику до нормального стану. Є кілька сценаріїв того, як Україна проходитиме найближчу зиму.

«Безумовно, у нас є і оптимістичні, і більш консервативні сценарії проходження цієї зими. Я не впевнений, що варто називати, скільки годин умовно кажучи не буде світла взимку, оскільки це залежить від невизначених факторів. Тому такі публічні прогнози — досить невдячна справа. Цілком очевидно, що зосередити зусилля потрібно на відновленні базової генерації, зокрема ТЕС. Так само необхідний розвиток розподіленої генерації», – сказав Бойко.

Читайте також наші новини у Facebook