Новини

Місяці судів позаду: з голови НСЗУ зняли підозру у службовій недбалості

З голови Національної служби здоров’я України Наталі Гусак зняли підозру.

Читайте також:Потрапив під мінометний обстріл у Запорізькій області і загинув воїн з Рівненщини

Про це Наталя Гусак написала на своїй фб-сторінці.

“Нарешті можу поділитися хорошою новиною: з мене знято підозру і статус “підозрюваної”. Повністю! Отримала відповідне рішення Київського апеляційного суду в надуманій справі. Більше того – рішення оскарженню не підлягає. Хоча! Навіть Касаційний кримінальний суд, куди звернулась сторона обвинувачення, їм сьогодні відмовив. Місяці судів, пояснень, обґрунтувань і доказів нарешті позаду. Буду відвертою: морально це було непросто. Проте це була боротьба за моє чесне ім’я і всієї команди НСЗУ Національна служба здоров’я України. І ми у цій боротьбі перемогли”, – написала Наталя Гусак.

Що відомо про справу голови НСЗУ

У жовтні 2023 року голові Національної служби здоров’я України (НСЗУ) повідомлено про підозру у службовій недбалості зі збитками понад 2 млн грн.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одним із спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами виконання цих робіт держпідприємством складено акт здачі-приймання послуг, в який включено всі роботи згідно договору та відомості про певний обсяг робіт, які фактично, як вважають слідчі, не виконувалися. Голова НСЗУ, начебто, належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору.

Печерський суд Києва не обрав запобіжний захід голові нацслужби здоров’я України Гусак.

Читайте також наші новини у Facebook