Волинь Новини

У Луцьку відкрили хаб для жінок, які через війну покинули свої домівки

У Луцьку відкрили хаб для жінок, які через війну покинули власну домівку та змушені були переїхати на Волинь. У хабі надаватимуть підтримку з працевлаштування, консультуватимуть з питань відновлення чи створення власної справи, написання бізнес-планів. Крім того, тут можна отримати психологічну допомогу. На відкритті побувала кореспондентка Район.Луцьк.

Читайте також: У Луцьку обговорили стратегії розвитку молоді та реалізації молодіжної політики

Відкриття офісу та навчального хабу відбулося у межах проєкту «Місце надії України».

Хаб співпрацює з роботодавцями, які потребують нових працівників, та фахівцями з працевлаштування, організації власного бізнесу, які проводитимуть тренінги для відвідувачок хабу.

За словами керівниці проєкту «Місце надії України»  Ірини Кухтіної, заплановано надати допомогу більше тисячі жінок та 300 працевлаштувати.

«Тренінги по підприємництву вже почалися, після навчання будуть консультації. У Волинській області підписали меморандум про співпрацю з підприємством стосовно працевлаштування», – додала вона.

Крім того, у хабі консультацію зможуть отримати представники громадських організацій, які допомагають переселенкам.

За словами асистентки проєкту Марини Бородіної, хаб співпрацює з обласним та міським центром зайнятості, міським департаментом соціальної та ветеранської  політики.

Команда проєкту працюватиме не лише у Луцьку, а й виїздитиме в міста та села, де живуть переселенці.

Наразі  в Україні працює ще три побідних  хаби: у КременчуціЧернігові та Миколаєві.

Проєкт «Місце надії України» впроваджує Асоціація «Ягідництво України» в партнерстві з благодійним фондом «Світ жінок», за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН.

Читайте також наші новини у Facebook