Волинь Новини

На Волині адмінпослуги ветеранам та членам їх сімей надають вже 110 ЦНАПів

З питань всебічної реалізації в областях ветеранської політики відбулось засідання Координаційного штабу Міністерства у справах ветеранів України. Участь в нараді взяли заступниця голови Волинської облдержадміністрації Мирослава Якимчук і директорка обласного департаменту соціальної та ветеранської політики Оксана Гобод.

Читайте також: На лавандовому полі неподалік Луцька відбувся модний показ

Про це інформують в ОВА.

Як зауважив т.в.о. очільника Мінветеранів Олександр Порхун, в плані пріоритетних дій Уряду на 2024 рік не лише формування нової державної ветеранської політики, а й чітка її реалізація на місцях через органи місцевого самоврядування. Команда Міністерства працює над забезпеченням інфраструктури ветеранської політики – від громад до центральних органів виконавчої влади.

 

 

Для цього при ЦНАПах по всій країні відкривають «єдині ветеранські вікна», аби забезпечити надання комплексних послуг ветеранам війни та членам родин загиблих захисників і захисниць України. На сьогодні таких «вікон» відкрито 992.

До слова, на Волині якісні адміністративні послуги за таким принципом  надають вже у 110 ЦНАПах області, їхніх територіальних підрозділах та віддалених робочих місцях. Загалом до роботи задіяно понад 160 працівників, які забезпечують обслуговування ветеранів та членів їх сімей.

«В кожній територіальній громаді проживають ветерани війни, члени родин загиблих захисників та захисниць України. Безпосередньо з громад люди мобілізуються та йдуть захищати державу. І перше місце, куди вони будуть повертатись – у свої громади. Тому ми спільно повинні створити всі належні умови, щоб люди ефективно переходили від військової служби до цивільного життя, отримували необхідні послуги, допомогу та інформацію», – відзначив очільник Мінветеранів.

Також завданням від міністерства областям є створення самостійних структурних підрозділів з питань ветеранської політики – на обласному та районному рівнях. Як відзначили під час наради, через війну управління соціальної політики перевантажені роботою із вразливими групами населення, такими як люди похилого віку, діти-сироти, внутрішньо переміщені особи та іншими. Тому окремі підрозділи з питань ветеранської політики будуть більш ефективними в питаннях забезпечення соціальних потреб ветеранів, психологічної та фізичної реабілітації, грошових виплат, житлових і освітніх програм, перекваліфікації тощо.

Читайте також наші новини у Facebook