Волинь Новини

Що подивитися: історія Антона з Шацька в серіалі «Ботоферма», що бореться з пропагандою

Головний герой Антон українського серіалу «Ботоферма», якого зіграв актор Максим Самчик, за сценарієм із Шацька.

Читайте також: Гірко: на Волині одружилася пара

Серіал радять подивитися на дозвіллі журналісти Район.Шацьк.

Живе Антон в Шацьку на вулиці Франка, в будинку 16.

Саме з Шацька герой їде в столицю через закриття радіостанції, яку закривають, аби використовувати ефір для політичної пропаганди.

Попри те, що головний персонаж фільму виїжджає у Київ, у Шацьку в нього залишається хворий дідусь.

Цікаво, що творці серіалу показали радіостанцію, яку слухає 5 тисяч людей щодня. За сценарієм, у Шацьку є також красивий автовокзал.

Мінісеріал «Ботоферма» дебютував у жовтні минулого року на телеканалі ICTV2. Це чотирисерійна драма з елементами політичного трилеру, що розповідає історію молодого працівника столичної ботоферми, який намагається протистояти могутній системі супербота. Події серіалу охоплюють період з 2020 року до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За задумом творців, серіал має на меті допомогти українцям зрозуміти механізми спотворення інформації та як легко стати жертвою шахрайства у соціальних мережах. Усі роки незалежності України гібридна війна була реальністю, але з початком повномасштабного вторгнення масштаби фейків, пропаганди та маніпуляцій значно зросли.

У серіалі, окрім Максима Самчика, з’являються такі актори, як Михайло КриштальРимма ЗюбінаВіктор ЖдановДарʼя ЛегейдаОлег ІваницяКостянтин Корецький та Тамара Антропова. Співачка Анастасія Приходько виконала епізодичну роль в одній із серій.

Саундтреком до серіалу став хіт гурту ТНМК «Гранули». Хоча пісня була написана ще до повномасштабного вторгнення, її слова нині мають особливий зміст і гармонійно доповнюють сюжет серіалу, за словами авторів.

Читайте також наші новини у Facebook