Важливо Волинь Новини

На Гнідавському цукровому заводі продовжили терміни і дають можливість людям переселитися у нове житло

Під час спільного засідання керівників Гнідавського та Радехівського цукрового заводів було вирішено продовжити термін отримання житла мешканцями, які нині проживають на вулицях Агрономічна 2 та 5 до 1 серпня 2024 року. Таким чином, керівники підприємств дають більше часу та можливостей людям, які й досі проживають у нежитлових приміщеннях колишньої пожежної частини та лабораторії спланувати організацію переїзду до капітально відремонтованого приміщення гуртожитку, який тепер переобладнаний під сучасні квартири.

До слова, ще півроку тому були організовані зустрічі керівництва Гнідавського цукрового заводу з майбутніми власниками цього житла, обговорена площа, квартира закріплена за кожною сімʼєю чи окремою людиною. Їм була доведена можливість робити ремонт.


“Ми, зі свого боку зробили усе, що ми могли зробити. Безпосередньо клеїти шпалери та вішати штори ми не будемо. У нас не відбувається виселення чи переселення людей. Ми даємо можливість людям, які незаконно проживають в приміщеннях що належать акціонерному товариству та є нежитловими поселитися у гуртожиток, переобладнаний під сучасні квартири. Ми нікого не виселяємо і не переселяємо, а згідно рішення спостережної ради і загальних зборів даємо можливість не опинитися на вулиці чи в ситуації, коли будуть повністю відсутні усі комунальні послуги та умови для проживання у цих службових приміщення, які раніше були пожежною частиною, складом, лабораторією. Мешканці цих приміщень багато років проживали, знаходячись посередині виробничої території. Дивує нерозуміння людей, в тій ситуації в якій вони знаходяться”, – наголошує голова спостережної ради Гнідавського цукрового заводу Ярослав Галькевич.

Варто зауважити, що питання відселення жителів, які і далі вперто продовжуть “триматися обома руками” за нежитлові приміщення посеред виробництва – це лише питання часу, адже ні з юридичної, ні з людської точки зору проживати там далі неможливо…

Читайте також наші новини у Facebook