Волинь Новини

“Через 2 тижні повернусь”: за хабар прикордоннику на Волині затримали жителя Харківщини

В міжнародному пункті пропуску “Устилуг” на Волині затримали 52-річного жителя Харкова, який пропонував прикордоннику гроші за безперешкодний виїзд за кордон.

Читайте також: На реконструкцію Луцької районної лікарні витратять 20 мільйонів

Як розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, чоловік дав начальнику групи інспекторів прикордонного контролю 8 400 євро.

Зі слів речниці, під час прикордонного контролю разом із паспортом чоловік надав документи про інвалідність 3 групи, тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного та довідку про надання відстрочки від призову на військову службу.

Під час перевірки у інспектора виникли сумніви в походженні документів. Після цього харків’янин поклав на стіл пачку купюр, зі словами: “Тримайте! Чесно, просто випусти, будь ласка, я повернуся! Ви берете гроші, а я через два тижні повертаюся”.

За даними Волинської обласної прокуратури, чоловіку повідомили про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

У Держприкордонслужбі зазначили, що суд чоловіку обрав запобіжний захід — домашній нічний арешт терміном 60 діб.

Читайте також наші новини у Facebook