Волинь Новини

Наїхала на куму, яка тепер не рухома: волинянка заперечувала п’яне водіння, щоб не сидіти чотири роки

Судили волинянку, яка п’яною наїхала на свою куму. Тепер жінка відсидить чотири роки та заплатить понад 800 тисяч гривень компенсації.

Читайте також: З російського полону повернули чотирьох воїнів із Волині

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду.

Інцидент стався 13 липня 2023 року в селі Машів у Ковельському районі. Анастасія М. керувала автомобілем Opel Kadett у нетверезому стані. Біля узбіччя жінка, здаючи назад, допустила наїзд на 28-річну пішохідку, яка була її кумою. Постраждала отримала тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – політравма, множинні переломи кісток тазу, відкритий перелом лівого стегна, перелом лівої плечової кістки, переломи лівої ліктьової і променевої кістки, садна, забої, травматичний шок.

Обвинувачена свою вину визнала частково, заперечивши лише керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Вони з потерпілою дружили з дитинства, потім стали кумами.

Як пояснила, у день ДТП вона їхала автомобілем і побачила подругу, яка йшла узбіччям. Вона хотіла здати назад і поговорити з нею, але не впоралася з керуванням, внаслідок чого скоїла наїзд. Після цього дуже злякалася і втекла з місця події, а вже потім вже вживала спиртні напої, що були в авто. З моменту, коли наїхала на потерпілу, нічого не пам`ятала, бо була в шоковому стані.

Суд встановив, що така позиція є непослідовною. Під час огляду салону жодних пляшок від спиртних напоїв не виявили. Огляд приладом «Drager» у любомльській лікарні показав 2,6 проміле алкоголю в крові.

Потерпіла пояснила: того дня поверталася додому з магазину. Вона побачила автомобіль і по звуку зрозуміла, що він рухається назад. Коли звук став трохи сильнішим, розвернулася боком і в той момент стався наїзд.

Жінка намагалася самостійно вибратися з-під автомобіля, але днище було дуже гарячим, тому обпеклася. Автомобіль з`їхав із неї колесом по голові, але вона була при свідомості. Через дві хвилини на крики збіглися люди, її чоловік і брат, які викликали швидку.

Після отриманих травм постраждала довго лікувалася, однак досі є нерухомою, не може самостійно себе обслуговувати. На цей час проходить реабілітацію. Обвинувачена відшкодувала їй 59 800 гривень моральної шкоди, однак цих коштів недостатньо. Проте на суворому покаранні для кривдниці не наполягала, а просила покарати відповідно до закону.

У підсумку Анастасію М. визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України. Їй призначити чотири роки позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на п’ять років. Крім цього, жінка заплатить потерпілій 832 тисячі гривень майнової та моральної шкоди, а також 15 тисяч, витрачених на правову допомогу.

Читайте також наші новини у Facebook