Волинь Новини

В Україні погіршилася ситуація зі світлом

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук повідомила про ускладнення ситуації в енергетичній системі, в порівнянні з попередніми тижнями, через ремонти на енергооб’єктах та масовані атаки країни-агресора Росії.

Читайте також: У Луцьку лоб у лоб зіткнулися дві автівки, є потерпілі

Про це вона розповіла в етері телемарафону.

За її словами, також зафіксовані порушення в роботі одного з енергооб’єктів, що призвело до аварійних відключень вчора, 16 липня. Мова йде зокрема про Суми, де застосовували максимальну кількість графіків відключень світла. Негативно впливає на зростання дефіциту в енергосистемі і аномальна спека в Україні.

“Ми бачимо, наскільки складною залишається ситуація в усій енергетичній системі через масовані атаки Росії, значні втрати, щоденні додаткові пошкодження мереж і ліній електропередачі. Крім того, триває ремонтна кампанія практично на всіх об’єктах, технічне обслуговування, щоб підготуватися до опалювального сезону”, – зазначила вона.

Згодом у Міненерго додали, що енергетики повернули в роботу обладнання, яке вчора виходило з ладу на одному з енергооб’єктів. Аварійні відключення в усіх областях скасовані. Наразі діють графіки погодинних відключень, але через зростання споживання від спеки чотири черги відключень починають діяти з 11:00 до 22:00. З 22:00 до 24:00 будуть діяти три черги.

Окрім цього через грозу та швальний вітер залишаються без енергоживлення повністю та частково 166 населених пунктів на Закарпатті та Львівщині. З інших причин на ранок залишаються знеструмленими 493 населених пункти у Донецькій, Харківській, Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській та Чернігівській областях.

Читайте також наші новини у Facebook