Новини

Штрафи за несвоєчасне оновлення даних: в Міноборони розказали деталі процедури

За несвоєчасне оновлення даних військовозобов’язаними не передбачене автоматичне накладання штрафів. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі “Радіо Свобода”.

Читайте також: Обмін полоненими: додому повернулися 95 українських захисників

Він зазначив, що за невчасно оновлені військово-облікові дані, тобто до 16 липня, не всі військовозобов’язані будуть оштрафовані відразу. За його словами, йдеться про адміністративне правопорушення. Є відповідна процедура, яка може тривати від трьох місяців до року.

“Ми не говоримо про те, що всіх штрафуватимуть автоматично. Протягом трьох місяців від дня виявлення і до року з моменту скоєння адміністративного правопорушення, дійсно, провадження може бути відкрите. Це не означає, що всім автоматично ставляться галочки і всім, хто не оновив, виписуються штрафи”, – наголосив Лазуткін.

За його словами, як і при будь-якому адміністративному правопорушенні має бути дотримана процедура – складено протокол, наявна постанова суду. “Відповідно, люди будуть дізнаватися про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи, наприклад, за перевищення швидкості. У тому ж застосунку “Дія” це можна буде зробити”, – підкреслив представник Міноборони.

Він зазначив, що якщо людина не оновила свої дані, то тоді за місцем реєстрації їй може прийти штраф. Лазуткін додав, що після 16 липня можна оновити військово-облікові дані в ТЦК та СП та в застосунку “Резерв+”, але це не звільнятиме від можливості отримання штрафу, тому що було порушено терміни.

Читайте також наші новини у Facebook