Волинь Новини

ВНУ – серед найкращих ЗВО згідно зі світовим рейтингом QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS

Волинський національний університет імені Лесі Українки досяг і вкотре закріпив значний успіх у світовому освітньому просторі, посівши 103 місце у регіональному рейтингу QS World University Rankings: Eastern Europe й увійшовши до категорії 601+ у загальному світовому рейтингу QS World University Rankings. Цей результат засвідчує високий рівень академічної підготовки, дослідницької діяльності та міжнародної співпраці Університету.

Читайте також: У ТЦК пояснили, кого не штрафуватимуть за несвоєчасне оновлення даних після 16 липня

Основні показники рейтингу QS World University Rankings: академічна репутація; цитованість наукових публікацій представників ЗВО; кількість публікацій на одного викладача; співвідношення кількості викладачів і студентів; репутація серед роботодавців; відносна чисельність іноземних викладачів і студентів; результати працевлаштування; міжнародна дослідницька мережа; сталість.

ВНУ імені Лесі Українки демонструє значні досягнення в академічній сфері, що засвідчує високий рівень довіри до Університету серед академічної спільноти, яка оцінює якість освітніх і наукових програм.
Показник співвідношення кількості викладачів і студентів демонструє нам достатню кількість викладацького складу, що позитивно впливає на якість навчального процесу та забезпечує індивідуальний підхід до кожного студента.

Університет займає 301+ місце за репутацією серед роботодавців, що вказує на високу оцінку підготовки фахівців, які закінчують тут навчання. Випускники Університету конкурентоспроможні на ринку праці та затребувані у різних галузях. Це також свідчення того, що ВНУ імені Лесі Українки ефективно готує студентів до успішної кар’єри.

Університет активно залучає іноземних студентів і викладачів, сприяючи культурному обміну та міжнародному співробітництву. Ми займаємо високі позиції за показниками обміну студентами, що підтверджує активну участь закладу в міжнародних освітніх програмах і можливості для студентів отримати досвід навчання за кордоном.
Загалом до рейтингу увійшли 684 європейські університети, з яких 36 – українські. Волинський національний університет імені Лесі Українки уже вкотре продовжує демонструвати високий рівень якості освіти та дослідницької діяльності для провадження якісних освітніх послуг. Успіх у рейтингу QS World University Rankings є свідченням і яскравим підтвердженням ефективної роботи академічної спільноти.

Читайте також наші новини у Facebook