У селищі Луків, що на Волині, Вадим Гарькавий має власну равликову ферму. Чоловік каже: волинські равлики – золото для іноземних ресторанів.
Секрети свого бізнесу він розповів журналістам «Конкурент TV».
«В нас це бізнес новий, люди споживати то не споживають так його, бо ще готувати не всі вміють. Треба навчитись готувати – це так само ще до того йде. Ну так вирішив равликів, бо що ж там заселив, висели, вигодував та й все», – каже господар.
Чоловік розповідає, займатись равликами дуже непроста справа. Їх потрібно годувати спеціальним кормом, постійно поливати, і звичайно ж оберігати від пташок, які дуже люблять їх їсти.
Читайте також: З трактора — на танк: історія бійця з “Волинської сотки”
«Клопітка справа, якщо чесно. Це як малі діти, постійно малі діти. Я і не знав що таке може бути. Я вже не мав сили. Але хай но вернеться сезон і сили появляться», – додає пан Вадим.
Чоловік розповів, що продає равликів за межі України, оскільки такий цікавий делікатес, у нас ще не набув популярності. Хоча з кожним роком все більше ресторанів поповнюють свої меню наземними молюсками.
Як виявилось, між українськими равликовими фермами шалена конкуренція, але власника равликової ферми на Волині це не лякає та не зупиняє.
Більше – у сюжеті.
Читайте також наші новини у Facebook