Волинь Новини

Юні лучани побували у баварському місті Швайнфурт

Протягом 29 червня – 6 липня 2024 року на запрошення мера партнерського міста Швайнфурт (Німеччина) Себастіана Ремелє школярі Луцької міської територіальної громади відпочивали в літньому таборі.

Читайте також: Яку кількість людей з однієї родини можуть мобілізувати до ЗСУ

 

Організатори підготували насичену та пізнавальну програму перебування та навчання для дітей. Щодня протягом тижня відбувалися заняття в гімназії імені Вальтера Ратенау, де молодь мала змогу не лише поспілкуватися з німецькими однолітками та покращити володіння іноземною мовою, але й порівняти системи освіти в Україні та Німеччині, а також продемонструвати свої знання з різних предметів. Варто зазначити, що вчителі та організатори заходів були приємно вражені інтелектом дітей із Луцька, їхньою відкритістю та щирістю. Вони також відзначили високу зацікавленість школярів у навчанні, їхні хороші манери та прагнення дізнаватися більше про культуру іноземної країни.

Німецькі партнери подбали, щоб культурна програма візиту була різноманітною та багатою на цікаві заходи. У Швайнфурті українські школярі відвідали місцеві молодіжні центри, басейн, займалися спортом, а також брали участь у екскурсіях історичними місцями та культурними пам’ятками регіону.

Приємні спогади у дітей залишила поїздка до німецького міста Вюрцбург. Вони ознайомилися з архітектурою міста, відвідали резиденцію Шенборнів, а також скуштували традиційні баварські страви.

Наприкінці свого перебування у Швайнфурті діти відвідали благодійний вечір німецько-української дружби, метою якого був збір коштів для гуманітарних потреб Луцької міської територіальної громади. Під час заходу відбулася зустріч молоді з Надзвичайним і Повноважним Послом України у ФРН та мером Швайнфурта.

 
 

Читайте також наші новини у Facebook