Волинь Новини

У Луцьку судили водія легковика, який у нетверезому стані збив пенсіонерку і втік з місця ДТП

У Луцьку судили 44-річного водія легкового автомобіля Renault Megane Scenic, який торік влітку п’яним сів за кермо, на нерегульованому пішохідному переході поблизу перехрестя на Соборності — Єршова збив 72-річну лучанку та залишив місце дорожньо-транспортної пригоди.

Читайте також: Волинського адвоката визнали винним у зловживанні впливом та шахрайстві.

Місцевого жителя визнали винним, сказано у вироку Луцького міськрайонного суду.

Що відомо про ДТП з травмованою

ДТП сталася 28 серпня 2023 року о 12:28 на нерегульованому пішохідному переході навпроти торгового центру. Суд дійшов висновку, що водій легковика був неуважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не зменшив швидкість і наїхав на двох пішоходів. Після цього водій не надав допомоги людям і втік. Одна жінка отримала травми середнього ступеня тяжкості.

У Луцьку судили водія легковика, який у нетверезому стані збив пенсіонерку і втік з місця ДТП
Автомобіль лучанина, на якому він збив пенсіонерку та втік, 28 серпня 2024 року. Суспільне Луцьк

Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав повністю. Чоловік розповів, що напередодні ДТП вночі випив пів літра горілки, а після ДТП, злякавшись скоєного, випив ще 250 грамів горілки. У вчиненому щиро розкаявся і просив суд суворо його не карати.

Травмованій пенсіонерці лучанин частково відшкодував завдану шкоду в розмірі 10 тисяч гривень. Адвокат лучанки пождав цивільний позов, який суд задовольнив, стягнувши з водія 50 тисяч гривень моральної шкоди та 30 тисяч гривень на витрати щодо надання правової допомоги.

У результаті суд відправив водія легковика до в’язниці на рік та шість місяців, а також позбавив його посвідчення водія на 5 років. На вирок суду може бути подана апеляція до Волинського апеляційного суду.

Читайте також наші новини у Facebook