Волинь Новини

Стало відомо, скільки переселенців працевлаштували на Волині

У Волинській області станом на 1 липня працевлаштували 1460 переселенців з 4 770, які звернулися до обласного центру зайнятості від березня 2022 року.

Читайте також:Жахлива трагедія: на Волині загинув 22- річний мотоцикліст

Чи вдається переселенцям знаходити роботу та, чи готові люди до змін, розповіла Суспільному директорка Алла Куцин.

З її слів, станом на початок липня на обліку в пошуку роботи продовжують перебувати близько 500 ВПО, окрім того, фахівці центру зайнятості допомагають людям в підвищення кваліфікації та отриманні нової професії. 100 внутрішньо переміщених українців пройшли навчання, з них 20 здобувало нові робітниці професії. Це були професії – водій тролейбуса, бармен, кондитер, кухар, перукар та швачка, каже Алла Куцин.

Надія Скорик виїхала з Запоріжжя на початку повномасштабного вторгнення. Жінка розповідає: Луцьк – не випадковий вибір. Тут її донька здобуває освіту. Вона ж навчалась на курсах підвищення кваліфікації. Після стажування на одному з луцьких підприємств жінку взяли на роботу бухгалтером.

 

 

“Спочатку я працювала вдома онлайн на підприємстві, де я працювала. Але в цьому році в січні підприємство зупинилось, почались скорочення, я звільнилась і пішла в центр зайнятості за допомогою”, — розповідає жінка.

 

 

Після курсів підвищення кваліфікації одразу влаштувалась на роботу, каже жінка.

За час повномасштабного вторгнення через службу зайнятості на Волині знайшли роботу 1206 людей, які переїхали в область з інших регіонів України. Так у Камінь-Каширському районі працевлаштовані — 86 людей; у Володимирському — 263; у Ковельському районі — 265; 592 у Луцьку та Луцькому районі.

Читайте також наші новини у Facebook